Cum poți obține o viață mai lungă a bateriei

Uneori clienții ne sună din cauza unei probleme a bateriei a mașinii lor electrice. Mai ales primăvară, când afară mai cald și copiii pot folosi din nou mașina lor preferată. În cele din urmă, puteți scoate mașina din garaj sau din pivniță și vă puteți bucura, dar mașina nu pornește. Pentru a vă economisi timpul și pentru a preveni situații similare, am scris câteva fapte fundamentale despre cum să aveți grijă de baterii. După cum spun unii, ceea ce dați, este ceea ce obțineți - și este, de asemenea, similar cu îngrijirea bateriei.

Ce sunt bateriile SLA?

SLA (baterii sigilate cu plumb) sunt baterii fără gel de întreținere, sigilate. Electrolitul conținut nu este în stare lichidă și, prin urmare, poate fi utilizat în orice poziție. Avantajul lor este manipularea simplă, întreținerea și durata lor lungă de viață. O astfel de baterie nu creează deșeuri periculoase și nu există niciun risc de scurgere de acid, ca la alte baterii.

Încărcarea bateriilor SLA

Nu folosiți altceva decât încărcătorul original. Aceste încărcătoare sunt complet automate și controlează procesul de încărcare. Timpul de încărcare este de aproximativ 6 - 8 ore pentru descărcări de 100%, dar nu recomandăm descărcarea completă a bateriei. Încărcați mașina după fiecare utilizare sau cel puțin o dată pe lună, în timpul lunilor în care mașina nu este folosită! Este similară cu mașina dvs. personală - de asemenea, nu o lăsați să stea timp de câteva luni fără să o porniți.

Regula este: cu cât bateria este descărcată mai puțin înainte de încărcare, cu atât mai multe cicluri (încărcare și descărcare) pot fi obținute.

Cicluri de încărcare standard pentru bateriile SLA:

⦁ Cu o descărcare de 50% a bateriei, se obțin până la 600 de cicluri de încărcare și descărcare

⦁ la descărcarea de 100% este de aproximativ 300 de cicluri

⦁ la descărcarea de 30%, este de până la 1400 de cicluri

 

Acești parametri se realizează în condiții ideale, cum ar fi temperatura ambiantă (20-25 ° C), umiditatea optimă a mediului ambiant și încărcarea corectă.

Depozitare

Nu lăsați mașina electrică în aer liber, neprotejată de ploaie și zăpadă. Mai ales în timpul lunilor de iarnă. Păstrați bateria complet încărcată. La depozitarea acumulatorului, se descarcă ea însăși cca. cu 3% / lună, deci este bine să încărcați bateria o dată pe lună pentru stocarea pe termen lung. Bateria descărcată se blochează la -1 ° C, se încarcă la -15 ° C.

În concluzie, vom rezuma regulile de bază pentru a păstra bateriile în cea mai bună stare posibilă și pentru a le folosi cât mai mult posibil.

1. Încărcați bateria o dată pe lună, mai ales în lunile de iarnă!

2. Vă recomandăm să încărcați bateria după fiecare utilizare! Acest lucru mărește durata de viață a bateriei mașinii dvs. electrice.

3. Nu folosiți alt încărcător decât cel furnizat cu mașina electrică.

4. Păstrați o baterie complet încărcată. Va fi mai rezistentă!